AK PARTİ'DE SÜPRİZ GELİŞMELER! BAKAN HULUSİ AKAR GAZİANTEP'TEN ADAY GÖSTERİLECEK....

14 Mayıs’taki seçim için aday listeleri çalışmalarının devam ettiği AKP’de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Kahramanmaraş’tan, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın ise Gaziantep’ten aday yapılmasının gündemde olduğu öğrenildi

Siyaset Yayın: 21 Mart 2023 - Salı - Güncelleme: 21.03.2023 08:48:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
387 okunma
Takip EtGoogle News
AK PARTİ'DE SÜPRİZ GELİŞMELER! BAKAN HULUSİ AKAR GAZİANTEP'TEN ADAY GÖSTERİLECEK.... 14 Mayıs’taki seçim için aday listeleri çalışmalarının devam ettiği AKP’de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Kahramanmaraş’tan, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın ise Gaziantep’ten aday yapılmasının gündemde olduğu öğrenildi. Cumhur İttifakı’nın ana bileşeni iktidar partisinde; Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın genel başkan yardımcıları ile yaptığı son toplantıda milletvekili yapmak istediği kabine üyelerini deprem bölgesinden aday yapmayı planladığı bilgisi geçen hafta kamuoyuna yansıdı. Süleyman Soylu: Kabinedeki icracı bakanların hangi seçim bölgelerinden aday olacağı yönünde ilk bilgiler şekillenmeye başladı. AKP Genel Merkezi’nden sızan bilgiler ışığında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu büyük olasılıkla Kahramanmaraş’tan aday gösterilecek. Daha önce Trabzon ve İstanbul’dan milletvekili olan Soylu, bu kez Kahramanmaraş’tan şansını deneyecek. Hulusi Akar: İsmi gündeme gelen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise, Gaziantep’ten listeye konulacak. Akar için memleketi Kayseri de değerlendiriliyor ancak AKP’nin önemli isimlerinin “aralıksız üç kez milletvekili seçilme” kuralının işletilmesi halinde parti tüzüğüne takılıp takılmama durumuna göre kesin seçim bölgesi belli olacak. Fahrettin Koca: Bu arada yine ilk kez TBMM’ye girmesi beklenen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Şanlıurfa’dan listeye girmesi öngörülüyor. Aslen Konyalı olan Koca’nın kendi memleketinden adaylık durumu, Konyalı olan Gelecek Partisi Genel Başkanı ve Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun adaylığı ile netleşecek.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.