GAZİANTEP ŞEHİR HASTANESİ’NDE BÜYÜK OYUN

Yapımı yıllar süren ve açılışı için çok kez tarih verilen ancak inşaat aşaması yeni biten Gaziantep Şehir Hastanesi şimdi de doktor, hemşire ve personel sorunu ile gündeme geldi.

Gündem Yayın: 04 Nisan 2024 - Perşembe - Güncelleme: 04.04.2024 23:24:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
147 okunma
Takip EtGoogle News
GAZİANTEP ŞEHİR HASTANESİ’NDE BÜYÜK OYUN Yapımı yıllar süren ve açılışı için çok kez tarih verilen ancak inşaat aşaması yeni biten Gaziantep Şehir Hastanesi şimdi de doktor, hemşire ve personel sorunu ile gündeme geldi.Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü’nün tedavi hizmetleri yönetmeliğini hiçe sayan uygulamasına sağlık çalışanlarının yetkili sendikası Sağlık Sen'den gelen tepkiler üzerine İl Sağlık Müdürü’nün el koyduğu öğrenildi. HİZMET PUANINA BAKMADILAR Mevcut hastanelerden geçici görevle Şehir Hastanesi’ne personel görevlendirilmesi gerekirken yataklı tedavi hizmetler yönetmeliğinin il içi ve il dışı tayinlerde ve geçici görevlendirmelerde hizmet puanının esas alınmasını istediği madde adeta hiçe sayıldı. İl Sağlık Müdürü ve Personel Hizmetleri Başkanının hastane idarelerinin bizzat gezerek; "gönüllü gitmek isteyen personele öncelik verilecek" demesine rağmen mevcut idarenin bu kararı hiçe sayması infial oluşturdu. ZORAKİ GÖREVE HAYIR Şehir Hastanesi’nde görevlendirme yapılırken hizmet puanı en düşük personelden yukarı doğru görevlendirme yapılması beklenirken Dr. Ersin Aslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gönüllü olarak dilekçe verenlerin Şehir Hastanesi’ne gönderilmeyip zoraki oraya gitmek istemeyenlerin görevlendirilmesi sağlıkçıların tepki odağı oldu. MÜDÜR EL KOYDU İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü’nün teamüllere aykırı olan bu kararına tepki gösteren doktor, hemşire ve diğer personeller konuyu yetkili sendika Sağlık Sen'e, İl Sağlık Müdürlüğü’ne ve sosyal medyaya taşıdılar. İl Sağlık Müdürü de olaya el koyarak görevlendirmeleri iptal etti ve adil bir görevlendirme isteyerek, gönüllülük esası için hafta sonuna kadar yeni listeler için gün verildi. SAĞLIK SORUNU ÇÖZÜLECEK Dr. Ersin Aslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Şehir Hastanesi’ne geçici görevle gidecek personel için yapılan listelerin adil olmadığını öne süren sağlık çalışanları Şehir Hastanesi’nin kentin sağlık sorununa büyük oranda çözüm olacağını vurguladılar. Şehir Hastanesi’nin açılması ile birlikte birçok özel hastanedeki işlemlerin yeni açılan hastanede yapılabilecek olması sağlık sektöründe birçok soru işaretini de gündeme getirecek gibi gözüküyor.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.