Gaziantep Siyaset Listelere ŞANLIURFALILARIN Tepkisi.

Ak Parti ve CHP listelerinin açıklanmasının ardından kendilerine temsil edecek Şanlıurfalı aday bulunmadığı belirten Şanlıurfa kökenli ciddi bir kitlenin açıklama yapacağı öğrenildi.

Gündem Yayın: 12 Nisan 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 12.04.2023 20:57:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
297 okunma
Takip EtGoogle News
Gaziantep Siyaset Listelere ŞANLIURFALILARIN Tepkisi. Ak Parti ve CHP listelerinin açıklanmasının ardından kendilerine temsil edecek Şanlıurfalı aday bulunmadığı belirten Şanlıurfa kökenli ciddi bir kitlenin açıklama yapacağı öğrenildi. Ak Parti ve CHP’nin 28. Dönem Milletvekili aday listelerinde yer alan ve Şanlıurfalıları temsil ettiği düşünülen isimlere Şanlıurfalı büyük ailelerden destek gelmedi. Şanlıurfa’nın Suruç, Birecik, Halfeti ve Siverek ilçelerinden gelerek Gaziantep’te yıllardır ikamet eden Şanlıurfalılar liste tepkilerini dile getirmenin formülünü arıyorlar. Sandıkta Ak Parti ve CHP’ye ders niteliğinde oy çıkacağının öne süren bazı Şanlıurfalıların yakın çevrelerine, “Gaziantep’te yaşayan 400 binin üzerindeki Urfalıyı yok sayan zihniyete bizde gereken cevabı vereceğiz. Doğu kökenli adayların yer aldı ancak Şanlıurfa’yı temsil edecek bir adayın bulunmadığı gördük. Genel Merkez’ler Şanlıurfalı diye dayatılan isimleri hangi sivil toplum örgütünün iradesine göre listeye koydular. Şanlıurfa oylarına hakim olduğu düşünülen aday isimlere hangi Şanlıurfa’yı temsil eden dernek, vakıf veya birlik tamam demişse ortaya çıkması gerekir. Şanlıurfalı hemşerilerimizin Gaziantep’te her alanda ciddi potansiyel, yatırımı ve ağırlığı olmasına rağmen listelerde temsile yetkili bir kişiyle karşılaşmadık” dedikleri iddia edildi.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.