Gaziantep'te 2023 seçimleri öncesinde partilerde büyük heyecan başladı.

Milletvekili aday adaylarını açıklarken siyasi kulislerde en çok merak edilen konu Ak parti'nin milletvekili listesi oldu

Siyaset Yayın: 14 Mart 2023 - Salı - Güncelleme: 14.03.2023 22:32:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
247 okunma
Takip EtGoogle News
Gaziantep'te 2023 seçimleri öncesinde partilerde büyük heyecan başladı. Milletvekili aday adaylarını açıklarken siyasi kulislerde en çok merak edilen konu Ak parti'nin milletvekili listesi oldu. Mevcut bazı isimlerin aday olmayacağı AK Parti'de özellikle il ve ilçe başkanlarında milletvekililiği adaylığı hedeflenmesi farklı yorumlara neden oluyor. BAŞKANLARIN GÖZÜ PARLAMENTODA Ak Parti Gaziantep teşkilatında Şahinbey ilçe başkanı Hasan tekke'nin ardından il başkanı Eyüp özkeçeci'ninde milletvekiliği adaylığı için istifa etmesi bekleniyor. Teşkilat yönetiminden bazı isimlerde milletvekili aday adayı olacağı belirtilen Ak Partdi'de teşkilatın üst düzey isimlerinin aday olması parti çevrelerinde handikap olarak karşılandı. Tarihi seçim öncesinde teşkiletın tecrübeli isimlerinin adaylık için istifa'nın seçim çalışmalarına nasıl yansıyacağı merak konusu oldu. LİSTE BU KEZ ÇOK ÖNEMLİ Öte yandan Ak Parti Gaziantep'te milletvekiliği listenin bu kez titiz bir şekilde belirlenmesi bekleniyor. Özellikle halk ve teşkilat tabanında sevilen isimlerden eski ilçe başkanı Memik terlemez Şanlıurfalıların destekleyeceği Mustafa Edip İzol ve Son il genel meclis üyesi ve Ak Parti'nin kurucu isimlerinden menderes karaduman isimlerin listede yer alabileceği konuşuluyor. Gaziantep Ak Parti il sıralarında Gül Veya Şimşek Ak Parti Gaziantep'te ilk sıra için iki isik gündem'de. Gaziantep'in son yılları bakansız geçirmesinin ardından ilk sıraya güçlü isimlerin gelmesi bekleniyor. Gaziantep eski milletvekillerinden bakanlık görevlerinde de bulunan Mehmet Şimşek ve Abdülhamit Gül'ün tekrar Gaziantep'ten milletvekili adayı gösterilmesi bekleniyor. Sonuç olarak yaptığı hizmetlerin yanı sıra ekonomi yaşanan deprem felaketi sonrası sıkıntılı günler yaşayan AK Parti'de listeler üzerindeki strateji'nin sonucu büyük ölçüde etkilemesi bekleniyor.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.