TİCARET ODASI ÜYESİ OLAN İŞLETMELER FİYATI KİLİTLİYOR!

Gaziantep Son yıllarda Gaziantep’te yeme içme fiyatlarından hemen hemen herkes şikâyetçi. Hatta, Gaziantep’in yeme içme fiyatlarında İstanbul’dan dahi daha pahalı olduğu belirtiliyor.

Gündem Yayın: 13 Mart 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 13.03.2024 12:22:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
360 okunma
Takip EtGoogle News
TİCARET ODASI ÜYESİ OLAN İŞLETMELER FİYATI KİLİTLİYOR! Gaziantep Son yıllarda Gaziantep’te yeme içme fiyatlarından hemen hemen herkes şikâyetçi. Hatta, Gaziantep’in yeme içme fiyatlarında İstanbul’dan dahi daha pahalı olduğu belirtiliyor. Hal böyle olunca, biz de bu durumun nedenleri üzerine araştırmalar yaptık ve fiyatların neden yüksek olduğuna dair bilgiler edinmeye çalıştık. AÇGÖZLÜLER, ESNAF ODASI YERİNE TİCARET ODASINA GİDİYOR Gaziantep’te ticaret odası, yeme içme sektörü ile ilgili fiyat tarifesi uygulamadığı, sadece esnaf odalarının fiyat tarifesi uyguladığı belirtiliyor. Gözü doymayan ve açgözlü bazı işletmeler, daha fazla kazanç elde edebilmek için esnaf odalarına değil, ticaret odasına üye oluyor. TİCARET ODASI ÜYESİ İŞLETMELERDE FİYATLAR ESNAFTAN DAHA PAHALI Örnek verecek olursak. Nohut dürümü piyasada 30-40-50 TL arasında satılıyor. Esnaf odaları, tarifesinde nohut dürümünü en fazla 40 TL’ye satabilirsiniz diye, esnafa tarife veriyor. Ancak, ticaret odasına üye olan bazı dürümcüler ise bir nohut dürümünü 50 TL’ye satıyor. Başka bir örnek ise ciğer dürümü olsun. Esnaf odasına üye işyerlerinde iki şiş bir ekmek ciğer dürümü en fazla 110 TL’ye satılabiliyor. Aynı dürümün ticaret odasına üye dürümcülerde 140-150 hatta 180 TL’ye satıldığı söyleniyor. GTO, ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMIYOR Kentin git gide pahalı bir şehir haline gelmesinin en büyük sorumlularının başında ticaret odası geliyor. Ticaret odasının yanı sıra ticaret il müdürlüğü, belediyeler ise elini taşın altına koymayarak, bugün yaşanan pahalılığın aktörlerinden oluyorlar. KOMİSYON NE OLDU? Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, geçtiğimiz yıl içerisinde yapılan bir meclis toplantısında, ‘’Pahalılığın önüne geçilmesi için bir komisyon kuralım ve o komisyon gerekeni yapsın’’ dedi. Ancak, görünen ortada ne komisyon var, ne de bu pahalılığın bitmesi için çaba gösteren. BİR ELEŞTİRİMİZDE GTO BAŞKAN YARDIMCISI UĞUR ACIOĞLU’NA Bu konu hakkında bir eleştirimizde Gaziantep Ticaret Odası Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda lokanta işletmecisi Uğur Acıoğlu’na olacak. İki dönemdir oda yöneticiliği yapan ve piyasadaki pahalılığın önüne geçilmesi için çaba gösterdiğine şahit olmadığımız Acıoğlu, şimdi ise CHP’den Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi aday listesinde yer aldı. Muhtemelen, bir ay sonra meclis üyesi seçilmiş olacak. Kentte pahalılığın bitmesi için çaba göstermeyen birisinin, siyaseten kente ne fayda sağlayacağı ise kocaman bir soru işareti.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.