Tugay arazisine bir kez daha geçit yok

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından, 5. Zırhlı Tugay arazisinin Medeniyetler Şehri Projesi adı altında imara açılması kararına karşı açılan davada mahkeme ikinci kez yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Gündem Yayın: 15 Kasım 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 15.11.2023 20:18:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
198 okunma
Takip EtGoogle News
Tugay arazisine bir kez daha geçit yok Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından, 5. Zırhlı Tugay arazisinin Medeniyetler Şehri Projesi adı altında imara açılması kararına karşı açılan davada mahkeme ikinci kez yürütmeyi durdurma kararı verdi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan karar ile Tugay Arazisi’nin İmar açılması işlemlerine başlanmıştı. STK’lardan ve vatandaşların yoğun tepkisini çeken karar sonrası harekete geçen ilk isimlerden bir tanesi de dönemin CHP Gaziantep il Başkanı Neşet Uçar olmuştu. Uçar’ın Gaziantep Bölge İdare Mahkemesine açtığı davada, mahkeme kararı çıktı. UÇAR: GİDER AYAK NEMALANMAYA KALKMAYIN Mahkeme’nin bir kez daha yürütmeyi durdurma kararı verdiği davaya yönelik sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan CHP önceki dönem Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar, yetkilileri bir kez daha uyararak şu ifadelere yer verdi; ‘’İl Başkanı olarak görev yaptığım dönemde 5. Zırhlı Tugay arazisinin Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılaşmaya açılmasına ilişkin imar planının iptali istemiyle açmış olduğumuz davada İdare Mahkemesi 2. Kez yürütmenin durdurulmasına karar verdi. Yerel Seçimlere üç aydan az bir süre kaldı. Giderayak tugay arazisinden sakın ha nemalanmaya kalkmayın. İklim değişiyor, sanayi şehri olmanın avantajları olduğu kadar dezavantajları da var. Türkiye ve Gaziantep’in çok ciddi iklim değişikliği sorunu var. İklim değişikliği, su kaynaklarının tükenmesi Gaziantep’in önümüzdeki 20 yıldaki en büyük sorunu. Bunlara karşı çocuklarımızın geleceği için adımlar atılmalı; eylem planları hazırlanmalı ve uygulanmalı. İktidarınızdaki 20 yılda halkımızı temiz havaya muhtaç hale getirdiniz. Gaziantep’i yönetenler iklim değişikliğini maalesef deprem gibi hafife alıyor, doğa duyarlılığı yüksek çevrelerin abartması olarak görüyor. Bu yaklaşımın bedelini tüm Gaziantep’e, asırlar öncesine dayanan tarihimize ödetmeye kimsenin hakkı yok’’ diye konuştu.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.