TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim.

Gündem Yayın: 12 Temmuz 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 12.07.2023 17:05:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
113 okunma
Takip EtGoogle News
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Aşağıdaki sorularımın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim. Av. Hasan ÖZTÜRKMEN Gaziantep Milletvekili Kahramanmaraş merkezli depremin büyük yıkıma yol açtığı illerden Gaziantep’te, binlerce binaya ağır ve orta hasar raporu verilmesine karşın aradan geçen 5 aylık zamana rağmen yıkım çalışmalarının başlamamış olması ve resmi bir açıklama yapılmaması, depremzedelerin yaşadığı mağduriyeti bir kat daha arttırmaktadır. Depremden etkilenen bölge halkının bir kısmı fahiş kiralarla yeni dairelere çıkarken, ekonomik koşulları uygun olmayan binlerce yurttaşın orta hasarlı evlerine girmek zorunda kalması, yeni felaketlere davetiye çıkarmaktadır. Buna göre; Kahramanmaraş merkezli depremin vurduğu Gaziantep ilinde ağır ve orta hasar raporu verilen bina sayısı kaçtır? Bunların ilçelere göre dağılımı nasıldır? Depremin üzerinden 5 aylık bir süreç geçmesine rağmen ağır ve orta hasarlı binaların yıkımı için bir çalışma başlatılmamasının sebebi nedir? Bunun için öngörülen bir tarih var mıdır? Depremden zarar gören evlerini boşaltmak zorunda kalan ve büyük bir mağduriyet yaşayan yurttaşların bir kısmı fahiş kira bedellerine mahkum edilirken, bir kısmı da riskli binalara girmek zorunda bırakılmıştır. Depremzedelerin maddi ve manevi anlamda yaralarını sarmak adına bakanlığınızın bir çalışması olacak mıdır? Var ise nelerdir? Depremden zarar gören orta hasarlı ev sahipleri için güçlendirme kredisi verilmesi planlanmakta mıdır?
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.