Gaziantep Suruçlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nebi Kaplan'dan Kamuoyuna Açıkl
Bir hastane açılışında "mizah" adı altında Kürt kadınlarını hedef alan ve kamuoyunda derin üzüntüye neden olan ifadeleri kabul etmemiz mümkün değildir.
Gündem
Yayın: 07 Haziran 2026 - Pazar - Güncelleme: 07.06.2026 14:01:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
20 okunma

Gaziantep Suruçlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nebi Kaplan'dan Kamuoyuna Açıklama
Bir hastane açılışında "mizah" adı altında Kürt kadınlarını hedef alan ve kamuoyunda derin üzüntüye neden olan ifadeleri kabul etmemiz mümkün değildir.
Toplumun herhangi bir kesimini etnik kimliği veya cinsiyeti üzerinden aşağılayan söylemler; kardeşlik hukukuna, toplumsal barışa ve ortak yaşam kültürüne zarar vermektedir. Özellikle kadınları hedef alan bu tür ifadeler, hiçbir şekilde mizah olarak değerlendirilemez.
Bizler, farklılıklarımızı ayrışma sebebi değil, zenginliğimiz olarak gören bir anlayışın temsilcileriyiz. Her vatandaşın onuruna, kimliğine ve değerlerine saygı gösterilmesi ortak sorumluluğumuzdur.
Gaziantep Suruçlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak; toplumu ayrıştıran, ötekileştiren ve nefret dilini besleyen her türlü söylemin karşısında olduğumuzu kamuoyuna saygıyla bildiriyoruz. Birlik, beraberlik ve karşılıklı saygının hâkim olduğu bir toplum için herkesin daha duyarlı davranması gerektiğine inanıyoruz.
Nebi Kaplan
Gaziantep Suruçlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı
Yorumlar (0)
İlginizi Çekebilir







