SADETTİN BİLGİN

Sayın Bakanım, Birecik ve Halfetili vatandaşlarımızdan gelen talepleri sizlerle paylaşmak adına aşağıdaki konuyu bilgilerinize arz ederim.

Gündem Yayın: 22 Aralık 2023 - Cuma - Güncelleme: 22.12.2023 01:08:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
381 okunma
Takip EtGoogle News
SADETTİN BİLGİN"DEN TÜRKİYE CUMHURİYETİ İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SAYIN Ali YERLİKAYA"YA MESAJI. Sayın Bakanım, Birecik ve Halfetili vatandaşlarımızdan gelen talepleri sizlerle paylaşmak adına aşağıdaki konuyu bilgilerinize arz ederim. Ben 2011 yılında Hollanda gezisine katıldım ve belediyeyi ziyaret ettik, belediye seçimlerinin nasıl yapıldığını öğrendik belediye başkanlarının, belediyecilik okulunu okuyup puanına göre hükümet tarafından atandığını öğrendim. Yalnız meclis üyeleri seçimle seçiliyorlar. Bu sistem Türkiye' de uygulansa belediyeler Kaymakam, Hakim ve Savcı gibi hem tarafsız olurlar ve daha iyi hizmet verirler. Bu şekilde görev yaptıkları takdirde belediye başkanları liyakat sahibi ve bilgili olurlar. Tarafsız, bağımsız ve bilinçli bir şekilde il ve ilçelere hizmet ederler. Her kesime hitap ederler. Her kesimin sorunlarıyla birebir ilgilenirler. Göreve gelen belediye başkanı seçimle değil de okuduğu okulla yetenekli bilgi sahibi olarak devlet tarafından atansın. Belediye çalışmalarından anlayan işini İyi yapan işinde uzman bilgili kişilerin belediye başkanı olması bütün memleket halkının beğenisini kazanmasına vesile olacaktır. Her mesleği kendi içinde bilirkişiler tarafından yürütülmesi gerekir ve her mesleğin erbabı olmalıdır. Acemi değil de işinde uzman olmalı ve belediyeyi rahatlıkla yönetmelidir. Belediyeler acemi kişilere teslim edilmemelidir. İnkılapta merhum Kaymakam Ümit Oltulu 13.11.1979- 01.04.1983 tarihleri arasında belediyeye atandı ve Birecik'e de çok büyük tarafsız ve bağımsız hizmetler yaptı. Şahsıma karşı sevgi ve hürmeti vardı, aynı zamanda iyi bir tamirci olduğumdan dolayı belediyenin araç su pompalarina beni yönlendirerek benim bakmamı isterdi. Yapılan uygulamanın ülkemizdeki belediyelerde de uygulanması hususunda; Gereğini bilgilerinize arz eder/Sağlıklı günler dilerim. Birecik Ticaret ve Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin BİLGİN
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.